Grymma frun fixade kvällens efterrätt, min favvo, vaniljpannacotta! 😀
Ingredienser, 4 port:
5 dl grädde
1 vaniljstång
½ dl socker
2 gelatinblad
Instruktioner
Blötlägg gelatinet i lite kallt vatten. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur den i en kastrull. Hacka upp skalet och låt även det följa med i kastrullen. Slå i grädde och socker. Koka upp grädde, socker och vanilj.
Låt grädden sjuda i 15-20 minuter under lock. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i kastrullen. Smält dem försiktigt under omrörning. Fördela krämen i portionsformar. Kyl pannacottan minst 3 timmar.
Toppa pannacottan med ett tunt lager mosade hallon eller passionsfrukt.
Stort tack till Victoria på Matplatsen för receptet.
-
[…] som vi har snöat in på är pannacotta, ikväll toppad med […]
Leave a Comment
Det där lät ju galet enkelt. Och gott är det ju. Fast man ryggar tillbaka när man ser receptet – mycket kalorier per portion…!
Nädå är det gott så är det väl nyttigt eller? 🙂
Frun maste verkligen vara grym, for hon at det inte sjalv val, eller hur?
Hahaha! Självklart inte! 😉