In Goldlife Family, Hem & Trädgård, Mat

Grymma frun fixade kvällens efterrätt, min favvo, vaniljpannacotta! 😀

Vaniljpannacotta

Ingredienser, 4 port:

5 dl grädde
1 vaniljstång
½ dl socker
2 gelatinblad

Instruktioner

Blötlägg gelatinet i lite kallt vatten. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur den i en kastrull. Hacka upp skalet och låt även det följa med i kastrullen. Slå i grädde och socker. Koka upp grädde, socker och vanilj.

Låt grädden sjuda i 15-20 minuter under lock. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i kastrullen. Smält dem försiktigt under omrörning. Fördela krämen i portionsformar. Kyl pannacottan minst 3 timmar.

Toppa pannacottan med ett tunt lager mosade hallon eller passionsfrukt.

Stort tack till Victoria på Matplatsen för receptet.

Showing 5 comments
  • [email protected]
    Svara

    Det där lät ju galet enkelt. Och gott är det ju. Fast man ryggar tillbaka när man ser receptet – mycket kalorier per portion…!

    • Jonas Gold
      Svara

      Nädå är det gott så är det väl nyttigt eller? 🙂

  • Jurek
    Svara

    Frun maste verkligen vara grym, for hon at det inte sjalv val, eller hur?

    • Jonas Gold
      Svara

      Hahaha! Självklart inte! 😉

pingbacks / trackbacks

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.