Här kommer ännu ett recept på en klassisk julkaka från det Möllerska barndomshemmet.
Vaniljhorn
Ingredienser 50-60 kakor:
200 g smör
1 dl socker
2 msk vaniljsocker
1/2 krm salt
2 hårdkokta mosade äggulor
4,5 dl vetemjöl
Garnering: Strösocker
Instruktion:
- Blanda smör, socker, vaniljsocker, salt och äggulor.
- Tillsätt mjölet och arbeta raskt ihop degen.
- Låt degen vila i kylskåp minst 1 timme.
- Dela degen i 8-10 bitar och rulla ut dem till fingertjocka längder.
- Lägg längderna bredvid varandra och skär dem i ca 6 cm långa bitar.
- lägg dom på smorda plåtar och böj dom till horn.
- Grädda i 175 grader i ugnen, ca 8-10 minuter.
- Låt kakorna svalna något och doppa dem i strösocker innan de kallnat helt.
Njut! 🙂