In Goldlife Family, Mat

Här kommer ännu ett recept på en klassisk julkaka från det Möllerska barndomshemmet.

Recept Vaniljhorn

Vaniljhorn

Ingredienser 50-60 kakor:

200 g smör
1 dl socker
2 msk vaniljsocker
1/2 krm salt
2 hårdkokta mosade äggulor
4,5 dl vetemjöl
Garnering: Strösocker

Instruktion:

  1. Blanda smör, socker, vaniljsocker, salt och äggulor.
  2. Tillsätt mjölet och arbeta raskt ihop degen.
  3. Låt degen vila i kylskåp minst 1 timme.
  4. Dela degen i 8-10 bitar och rulla ut dem till fingertjocka längder.
  5. Lägg längderna bredvid varandra och skär dem i ca 6 cm långa bitar.
  6. lägg dom på smorda plåtar och böj dom till horn.
  7. Grädda i 175 grader i ugnen, ca 8-10 minuter.
  8. Låt kakorna svalna något och doppa dem i strösocker innan de kallnat helt.

Njut! 🙂

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.