Är du befintlig kund och behöver hjälp?

Använd formuläret för att skicka in ett supportärende till oss så återkommer vi så snart vi kan.

Du kan även kicka ett mail till [email protected].
Har du en generell fråga så skicka ett mail till oss på [email protected].

Vanliga frågor

Hur kan jag kolla vem som äger en domän?

För att kolla vem som äger en upptagen domän kan du göra i WHOIS-sökning, det kan du göra här på WHO.is. Under registrar ser du vilket domänföretag som domänen är registrerad hos. Är det en .se-adress du vill söka på så gör du det enklast på IIS. Sök i rutan ”Sök efter ett ledigt domännamn”, klicka sedan på knappen ”Se innehavare”, och sedan även vidare på knappen ”Se kontaktinformation”.

Hur rensar jag cachen på Facebook?

Ibland när du delar en länk på Facebook så visas en gammal bild trots att du bytt bild. Detta är för att Facebook cachar hemsidor och deras cache rensas inte så ofta. För att rensa deras Sharing Debugger. Lägg in URLen i rutan och klicka på knappen ”Debug”, klicka sedan på knappen ”Scrape again” då borde rätt bild visas.

Hur rensar jag cachen på LinkedIN?

Ibland när du delar en länk på LinkedIN så visas en gammal bild trots att du bytt bild. Detta är för att LinkedIN cachar hemsidor och deras cache rensas inte så ofta.

För att rensa deras cache så använder du LinkedIn Post Inspector.

  • Steg 1: Gå till https://www.linkedin.com/post-inspector/
  • Steg 2: Lägg in din länkadress i rutan och klicka på ”Inspect”, du ser du en uppdaterad förhandsgranskningsbild.
  • Steg 3: Nu kan du testa att dela din länk på LinkedIn

Hoppas detta funkar! Om du inte funkar så kan du testa den gamla metoden.

Då rensar du deras cache genom att lägga till ”?LinkedIN” efter länken.

Exempel: https://foretaget.se/sidans-titel?LinkedIN

Vad är en A-pekare?

En A-pekare låter dig använda olika värdnamn för din webbsida som pekar mot olika IP-adresser, vilket kan vara användbart om de driftas på olika servrar. Notera att en A-pekare bara kan peka mot en IP-adress, men däremot kan flera A-pekare peka mot samma IP-adress.

Vad är en CNAME-pekare?

CNAME står för Canonical Name Record och är ett alias som representerar en IP-adress. Du bör ändra din CNAME-pekare om du önskar peka en domän till en server utan att använda en IP-adress. Detta kan vara användbart om serverns IP-adress ändras ofta.

Vad är en MX-pekare (e-post)?

MX-pekare (Mail Exchanger record) specificerar vart den adresserade e-posten till domänen ska levereras. MX-pekaren identifierar den ansvariga e-postservern som hanterar e-post inom ditt domännamn.

Vad är en namnserver?

(En name server eller nameserver, även DNS-server) – är en server som knyter ett domän­namn till en IP-adress och därmed möjliggör adressering av meddelanden på internet. Ett domännamn som goldlife.se är lätta för människor att komma ihåg, men de måste bytas ut mot motsvarande IP-adress, en sifferserie, för att alla servrar på internet ska kunna hantera kommunikationen. Detta hanteras av internets adressystem DNS. Ingen enskild namnserver har alla adresser på internet, men systemet är utformat så att namnservrarna kan fråga varandra. – En namnserver är knuten till en domän, mer exakt till en zon, och har dels till uppgift att förse utgående meddelanden med mottagarens IP-adress, dels att upplysa andra namn­servrar om IP-adresser i den egna zonen. – När det gäller IP-adresser för utgående trafik använder namnservern en DNS-cache för att slippa fråga andra namnservrar om samma adress gång på gång.

Så går en DNS-uppslagning till. Översättningen av domännamn till IP-adresser sker med hjälp av så kallade namnserverprogram. Varje domännamn har minst en namnserver på internet som är auktoritativ för den. En sådan namnserver innehåller (bland annat) information om vilken IP-adress som gäller för domännamnet.

Vad är en redirect?

Redirect av en domän, även kallad URL-omdirigering, är en teknik som gör en webbsida tillgänglig från flera URL’er. Detta gör att du automatiskt kan vidaresända en besökare av din domän till en annan webbsida. En redirect kan både vara permanent eller tillfällig.

Vad är en registrar?

En registrar är en organisation som är ackrediterad av ICANN att registrera domännamn, som till exempel NameISP.

Vad är en zon-fil eller zone file?

Zonfilen är en textfil som innehåller information om olika internettjänster för ditt domännamn. Varje zonfil  innehåller en lista på pekare, även kallat poster eller records, som specificerar domännamnets namnserver och/eller information om e-postserver. Det finns olika typer av pekare, till exempel A-pekare (adress), MX-pekare (e-post) och CNAME-pekare (alias).

Vad gäller för personuppgiftshantering (GDPR) efter 25 maj, 2018?
Var finns dina mailkonton registrerade?

För att hitta var ett företags mailkonton finns registrerade kan du göra en sökning på MX Toolbox. I en ruta under tabellen står det ”Your email provider is…”.

Om din mail ligger hos oss på GoldLife så ligger den på Google G.Suite eller Office365.

Varför kostar olika domäner olika mycket?

Varje land och domän har egen prissättning.

Vissa av dom är billigare och vissa är dyrare, vissa av dom kräver något som kallas ”lokal närvaro” vilket betyder att dom egentligen kräver att man har ett lokalt bolag, detta löser domänföretagen med att starta bolag i respektive land som dom då registrerar domänerna via. Detta tar dom ut en extra kostnad för.

Support

  • Vilken hemsida gäller ditt ärende?
  • Godkända filtyper: jpg, gif, png, pdf, zip, doc, docx, xls, xlsx, Max filstorlek: 50 MB.
    Om du har mer än en fil, zippa ihop dom och bifoga. (Tillåtna filformat: jpg, gif, png, pdf, zip, doc, docx, xls, xlsx). Är filen större än 1 MB så skicka den via Wetransfer.com till [email protected].