In Familj & Barn, Goldlife Family

Olivia sover nu för tiden i stor säng, och visst är det kul att följa hennes utveckling men det finns ju fördelar och nackdelar med allt och nackdelen med sängen är att hon kan kliva i och ur den själv vilket innebär att hon går upp varje gång hon vaknar/ska lägga sig. Tidigare kunde man ge henne vällingflaskan, säga godnatt och hon somnade själv.

Igår bestämde jag att testa gå-tillbaka-lägga-i-sängen-säga-godnatt-och-gå-ut-metoden. Det tog säkert 1-2 h att lägga henne och problemet med metoden var att hon såg det som en lek att komma och hämta tillbaka mig varje gång. Efter ett tag blev hon arg/ledsen och till slut satt jag kvar i rummet tills hon somnade.

Jag är fullt medveten om att det händer mycket i hennes liv just nu som kan vara omtumlande. Dels har hon blivit storasyster och ungefär samtidigt gått igenom magsjuka. På det lägger vi till lite trots. Samtidigt vill jag ha bra rutiner precis som vi alltid har med henne och inte som förälder skapa dåliga rutiner bara för att jag och Jonas
tycker att andra alternativ är smidigare.

Nu är frågan, ska man köra samma metod när hon vaknar på natten och vandrar in till oss? Händer ca 2 gånger på natten.

Det bästa vore förstås om hon kunde somna om själv när hon vaknar precis som när hon sov i spjälsäng.

Har ni några tips på hur vi ska tackla det här?

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.