Ostkaka med keso

 In Fika, Glutenfritt, Mat, Mellanmål

Efter en semester i Småland och på Öland har jag ätit en del lokala specialiteter som jag gärna tar med mig hem. Jag har modifierat ett receptet utifrån allergier och det jag hade hemma.

Originalreceptet på ostkakan kommer från tidningen Året Runt »

Ingredienser
4 ägg
500 g keso, laktosfri
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl mjölk
1 dl sötmandel, hackad

Vispa ihop ägg, keso och socker i en bunke.
Rör ner mandelmjöl och mjölk.
Hacka mandeln grovt och rör ner i smeten.
Häll smeten i en smord ugnsform och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 50 minuter. Låt svalna.
Servera ostkakan lite ljummen med sylt och vispad grädde.

Senaste inläggen

Kommentera

Kontakta oss

0