In Goldlife Family, Mat

När jag och min bror Ola var små så var vi nästan alltid bortskämda med hembakat bröd. Förutom på helgerna för då var det rostat fransbröd som gällde 🙂

Mitt favvobröd var alltid Mormors Lantbröd som jag fick återuppleva i helgen när mamma var hos oss och bakade. Här kommer receptet, bakad och njut!

Mormors Lantbröd

Mormors Lantbröd

Ingredienser:

1 liter rågsikt
8 dl vetemjöl
2 dl vetekli
50 g torrjäst
1 liter vatten
1/2 dl olja
3 tsk salt
ca 8 dl vetemjöl

Instruktion:

  1. Blanda rågsikt, vetemjöl, vetekli och jäst.
  2. Tillsätt vattnet, ca 45 grader varmt.
  3. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa 1,5 timme.
  4. Arbeta in olja, salt och resten av mjölet.
  5. Ta upp degen på bakbordet, knådas och formas till 2 limpor som läggs på smord plåt.
  6. Låt jäsa i 20 minuter, Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Grädda limporna i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
  8. Låt kallna på galler under bakduk.

NJUT! 🙂

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.