Jag hittade ett härligt höstigt kycklingrecept i senaste Allt om Mat som jag lagade. Perfekt för både barn och vuxna.
Tyvärr var maten så god så jag får komma ihåg att lägga upp en bild nästa gång jag lagar kycklingen 🙂
Kyckling med pumpa och linser
- 500 g kycklingfilé
- ca 500 g butternutpumpa
- ca 400 g kokta röda linser
- 1 gul lök
- 2 dl lätt crème fraiche
- 100 g peperoni i lag
- salt, peppar, rapsolja
Sätt ugnen på 200 grader. Snitta kycklingfiléerna med en vass kniv. Strö över 1 tsk salt och peppar. Bryn kycklingfiléerna i stekpannan.
Skala och klyfta löken. Skär pumpan i bitar. Lägg lök och pumpa bredvid kycklingfileerna. Ringla över 1 msk olja och 1 tsk salt över grönsakerna. Stek mitt i ugnen ca 20 min, vänd gärna pumpabitarna någon gång under tiden.
När ca 5 min återstår av stektiden, häll av linserna genom ett durkslag och strö ut dem på samma plåt. Ställ tillbaka i ugnen och stek allt ca 5 min. Kycklingens innertemperatur ska vara 70 grader.
Skiva peperonin och blanda med crème fraichen. Servera till kycklingen med pumpa och linser.
Har börjat blogga igen. Med allt vad det innebär i form av att annat inte blir gjort. Kommentera vettja!