In Goldlife Family, Mat

Idag är jag mammaledig (världens knäppaste ord) och det innebär att jag har ansvaret för middagen.

En av julklapparna förra året var Jamie Olivers senaste kokbok, 15-minute meals och ikväll bjuds det på kyckling med grillad polenta, svamp och bacon på en bädd av tomatsås. Polentan och tomatsåsen har jag förberett nu på förmiddagen medan R sover. Trots att Jamie säger att hela måltiden ska kunna svängas ihop på 15 minuter så är det ändå skönt att kunna förbereda så mycket som möjligt så att jag kan fokusera både på matlagningen och barnen ikväll.

Polentan har jag kokat i vatten.
När den är grötig har jag saltat, pepprat och haft i en handfull riven parmesan.
Sen har jag brett ut den på en skärbräda för att den ska stelna.
Ikväll skär jag den i mindre bitar och grillar i grillpannan.

För tomatsåsen har jag kokat upp ett paket krossade tomater, en msk tomatpuré, färsk basilika och två pressade vitlöksklyftor.

Bilder kommer senare under kvällen.

20130111-203555.jpg

Till efterrätt en härlig mix som jag såg på ett matprogram häromdagen. Blanda vispad grädde med maränger och valfria bär (i programmet användes björnbär) och servera med glass. Mums!

20130111-204024.jpg

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.