In Goldlife Family, Mat

Nu är det en halvtimme kvar av det här året och vi sitter och myser i soffan med bubbel i glasen, en vaken Robin i knät och avslutar det här året på skönaste sättet.

Blickar man tillbaka det här året så har det varit mest positivt (så klart). Graviditeten var som en berg och dalbana där välmåendet pendlade från vecka till vecka. Trots att Robin valde att titta ut tidigare än planerat så har allt gått bra och vi jobbar med att hitta nya rutiner som 2-barnsfamilj.

I år valde vi att fira in det nya året tillsammans som familj. Med Robin i bilden och en trotsig Olivia är det skönt att vara hemma och inte känna någon stress och press att klä upp sig och åka iväg någonstans. Myskläder, familj, lugn och ro och så klart en underbart god 3-rättersmiddag 🙂

Till förrätt åt vi chevice med vi missade att fota det så det blir en bild på fredagens Kalix löjrom 🙂
Kalix Löjrom

Till huvudrätt blev det kycklinglårfilé med apelsinsås och sötpotatis.
Kycklinglårfilé med sötpotatis och apelsinsås

Hur gjorde vi apelsinsåsen?

Först smälte vi 2 msk smör i en gryta och sedan i med 2 msk vetemjöl och lät det steka ihop. Sedan i med 3,5 dl kycklingbuljong, salt, pepper och stekskyn från kycklingen och lät det koka ca 10 minuter, den blev lite lös så vi vipsade ner 1-2 msk mjöl till. Blev kanongod!

Efterrätt som vi har snöat in på är pannacotta, ikväll toppad med passionsfrukt.
Vaniljpannakotta med Passionsfrukt

Till maten har vi druckit bubbel så klart.

Vi önskar alla ett Gott Nytt År med förhoppning om att 2012 kommer bli ett bra år för alla nära och kära!
Kram Beata och Jonas

Comments
  • Jurek
    Svara

    Hm, läste och läste och läste, men står fortfarande helt förundrad: varför heter det apelsinsås när det inte finns en droppe apelsin i den? Smakar den verkligen som den heter?

    En som vill förstå.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.