I senaste Allt om Mat hittar jag ett recept på energibollar som låter gott. En kväll när barnen har lagt sig förbereder jag alla ingredienser för att göra bollarna. Två dagar senare blir det av 🙂 Vilka godsaker!
Jag tar med bollarna till jobbet och bjuder mina kollegor som självklart också vill ha receptet på de här godsakerna, så här kommer det.
Till 25 bollar:
200 g torkade aprikoser (jag använde ekologiska)
1,5 dl kokosflingor
1 dl fiberhavregryn (jag använde vanligt)
1 dl hasselnötter, cashewnötter eller sötmandel (jag använde cashew)
0,5 krm salt
Garnering
1 dl kokosflingor
Lägg aprikoserna i en matberedare och mixa till en massa.
Lägg i resten av ingredienserna och mixa tills det blir finfördelat.
Rulla små bollar. Vänd de i kokos. Låt stå i kylen ca 1 timme före servering.
Nu finns receptet på mina nypon bars på min blogg. Betydligt sötare än dina energibollar eftersom barsen innehåller honung. Kanske kan man skippa den för i övrigt är det ju ungefär lika ingredienser.
Barsen var så goda att jag kommer göra dem igen! Undrar om de går att frysa?