In Digital Marknadsföring, Made by Goldlife, Nyhet

Skulle du tro mig om jag berättade att 50 % av våra kunder kommer som leads via Instagram? Det kanske inte är helt sant i dagsläget men det skulle kunna vara både din och min framtid med hjälp av den här guiden. Det kanske vore mer eller mindre självklart om vi vore filmare eller fotografer eftersom Instagram är en mycket visuell plattform men det är vi ju inte.

Oavsett vilken branch du är inom så kan Instagram bli en riktig maktfaktor och boost för ditt företag. Allt som krävs är lite kreativitet.

Idag tänkte jag ge dig några små tips på flera olika kreativa sätt som du kan uppdatera ditt Instagram-flöde. Mixa dessa med varandra för att skapa ett spännande flöde och en intressant profil. Med dessa 7 tips i din strategi så tar aldrig idéerna slut för nya bilder och filmer!

7 kreativa sätt att använda Instagram

1. Filmade referenser från dina kunder

Referenser eller testimonials är ett bra och enkelt sätt att öka din sociala trovärdighet och stödja din säljprocess. När du samlar videoreferenser från dina kunder så dra full nytta av dem genom att dela dom på Instagram. För att få så mycket medvetenhet som möjligt, använd strategiska hashtags för att öka synligheten och nå potentiella kunder.

2. Visa ditt nya kontor

Det är alltid spännande med ett nytt eller nyrenoverat kontor, oavsett om du är ensam, en snabbväxande startup eller storbolag. Visa var och hur du jobbar och hur du får saker gjorda. Det kan vara ett fysiskt kontor, ett lokalt café eller ett kontorshotell.

Missa inte att dra nytta av alla större saker som händer i ditt företag. Kika tex. på Everlane @everlane som visar upp sin pop-up store. På ett indirekt sätt, visa upp dessa delar av ditt företag som kommunicerar tillväxt för potentiella kunder.

Ett annan sätt är att dela framsteg under utvecklingen eller bygget av ditt nya ställe. Det är alltid kul att följa arbetet bakom kulisserna under processen.

3. Ge en inblick i din företagskultur

Företagskultur inom alla typer av företag är alltid fascinerande. Om du har ett rolig team eller en projektgrupp som du jobbar tillsammans med, var inte blyg med att visa upp hur grymma ni är. Kom ihåg att all marknadsföring handlar inte om försäljning. Det handlar ju också om att bygga ditt varumärkE. Ibland leder även det till försäljning, andra gånger kan det vara ett verktyg för att attrahera de bästa nya medarbetarna till ditt företag.

4. Introducera dina nya medarbetare

Running a brand Instagram account can be faceless and boring, but it doesn’t have to be. Put a face to the logo by sharing a bit about your employees. It will make the profile, and your brand, feel more welcoming and approachable.

Att ansvara för ditt företags Instagramkonto kan vara anspråkslöst och tråkigt, men det behöver inte vara. Sätt ett ansikte på logotypen genom att dela med dig lite information och spännande fakta om dina medarbetare. Det kommer att göra din profil och ditt varumärke känns mer välkomnande och trevligt.

Ett bra exempel på detta är Mailchimp @mailchimp som har valt ett ganska traditionellt sätt att introducera nya medarbetare. Allt som behövs är en bra bild och en rolig text!

5. Sätt ihop en fallstudie

Case studies are ways to reveal the results you gained for a client. In marketing, it’s a strong way to prove your worth and build credibility. With a bit of creativity, you can create micro-studies to accomplish the same goals.

Fallstudier är ett bra sätt att visa upp bra resultat du har lyckats med i olika kundprojekt. I din marknadsföring är detta ett starkt och tydligt sätt att visa vad du går för och för att bygga trovärdighet. Med lite kreativitet kan du skapa mikro-studier för att uppnå samma mål.

Se hur White Lion Creatives @whitelioncreatives visar tydligt med en enkel bild på ett färdigt slutresultat, detta är en enkel strategi. Alla sorters branscher kan använda denna idé. Till exempel, en bokföringskonsult kan ta en bild av en kund och dela en kort text om hur du fick ordning på hennes finanser. Du behöver verkligen arbeta inom den grafiska branschen för att ha massor att vinna på Instagram.

6. Ge en titt bakom kulisserna

Peeking behind the curtain is a natural curiosity we all have. We like seeing how things work and the process that goes into creating things. Whether you’re a manufacturer, woodworker, artist or consultant, there’s a behind-the-scenes look you can give followers.

En lite kik in bakom gardinen är en naturlig nyfikenhet som vi alla har. Vi vill ju se hur saker och ting fungerar och se hur process går till med att skapa nyasaker. Oavsett om du är en tillverkare, möbelsnickare , artist eller konsult, så finns alltid en ”bakom-kulisserna” som kan ge dig nya följare.

Annie Havlicek de Sanchez (@parchmentandpixel) visar sina följare att vacker konst kräver tid och planering.

7. Lär dina följare något nytt

Finally, find ways to teach your audience something new. There’s a reason why Facebook is full of life hacks and recipes. Instagram is no different. We’re drawn to learning interesting facts, tricks and methods for making life easier.

Slutligen, hitta nya sätt att lära din publik något nytt. Det finns en anledning till varför Facebook är översållat med tips på så kallade life-hacks. På Instagram är det precis likadant. Vi dras till intressanta fakta, tricks och metoder för att göra livet enklare.

Jill @blankaroobaby delar perfekta how-to-guider! Lägg märke till hur hon både hjälper sin publik, och samtidigt visar upp sin produkt. Det är den balans som du vill ha!

Hur använder du Instagram på ditt företag?

Den bästa sociala medie-plattformen är den som både du och din målgrupp gillar att använda. Eftersom Instagram har 400 miljoner aktiva användare varje månad, är jag ganska säker på att du kan hitta en handfull potentiella kunder där.

Så det är upp till dig. Kombinera dessa kreativa taktiker med äkta engagemang med din målgrupp så kan du bygga ett vinnande engagemang.

Innan du börjar testa själv vill jag gärna veta hur du använder Instagram på ditt företag? Eventuella ytterligare tips, tricks eller insikter, skriv gärna i kommentarsfältet nedan! Och glöm inte att följa oss på @goldlifese på Instagram också!

Tack till vår partner FreshBooks för inspirationen!

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.